NieuwsDatum: 01-04-2017

Afsluiting jubileumjaar

Zaterdag 1 april hebben de leden van Crescendo het jubileumjaar afgesloten met een feestavond.

Om 19.30 uur stond de koffie klaar met zelfgemaakte taarten van diverse leden. Onder het genot van zelfgemaakte hapjes en een drankje werden foto's van het afgelopen jubileumjaar bekeken. Remco Vriesema, de voorzitter van het jubileumcomité, deed een terugblik op het jubileumjaar. Alles kwam even voorbij met leuke anekdotes. Denk aan de receptie, jeugdfeest, jubileumfeest, concert van de bereden wapens, defilé, het mooie feest op de muziekkoepel en natuurlijk nog niet zo lang geleden het drumbandtreffen.

Ook werden er deze avond een aantal jubilarissen gehuldigd, namelijk Remco Vriesema 12,5 jaar, Bram Borninkhof 12,5 jaar, Niels Geerligs 25 jaar en Jan Krikke 50 jaar.

Helaas waren een aantal jubilarissen afwezig: Nicole Schoppink 12,5 jaar, Ellen Leeuw 12,5 jaar, Erik Rieksen 25 jaar en Lucas Doosje 50 jaar.

Foto's van deze avond zijn te vinden in de galerijdownload: DSC_3284.JPG


Datum: 26-11-2016

Jubileum Kuierkrantie najaar online

Het jubileum Kuierkrantie van dit najaar staat online. Deze is te vinden onder downloads.

Helaas heeft de redactie, bestaande uit Eva Fischer en Wietse Knol, aangegeven na deze editie te stoppen.

Eva en Wietse bedankt voor jullie inzet voor de afgelopen 15 jaar Kuierkrantie.

Datum: 06-09-2016

Nieuwe blokfluitgroep

Eind september start er een nieuwe blokfluitgroep. De lessen worden gegeven in “de Uitkomst”, achter het Ned. Herv. Verenigingsgebouw aan de Hoofdstraat 147 te Overdinkel. Kinderen vanaf (bijna) 7 jaar kunnen zich voor deze eenjarige cursus aanmelden. De lestijden en -dagen zijn in overleg.

De lessen vinden plaats in groepjes tot maximaal 3 leerlingen, zodat er voldoende aandacht is voor de individuele leerling. Afhankelijk van de grootte van de groep duurt een les 20 à 30 minuten. Tijdens de cursus worden de leerlingen ook uitgenodigd om optredens de verzorgen, bijvoorbeeld tijdens het “Jeugd in Concert” en het Euregiofeest.

De blokfluit wordt in bruikleen verstrekt door Crescendo en wordt bij het afronden van de cursus eigendom van de leerling. Ook krijgt de leerling een certificaat.

Datum: 07-06-2016

Jubileum Kuierkrantie online

Het speciale jubileum Kuierkrantie is te vinden onder download aan de linkerkant. Hierin valt al het een en ander te lezen over de afgelopen jubileumfestiviteiten.

Datum: 03-06-2016

Anjerfondscollecte

Afgelopen week hebben leden van Crescendo gecollecteerd voor het Anjerfonds. De opbrengst gaat voor 50% naar Crescendo. Mocht u ze mis gelopen zijn en draagt u Crescendo een warm hart toe, dan kunt u online nog doneren tot 6 juni.

Datum: 02-06-2016

Locatie gewijzigd concert Fanfere Bereden Wapens

De locatie van het concert van de Fanfare Bereden Wapens is verzet in verband met de voorspelde weersomstandigheden.

Het concert vindt vanavond plaats in de Martinuskerk, Kloppenstraat 77 te Losser

Datum: 19-04-2016

Crescendo biedt concert Fanfare Bereden Wapens aan

De Fanfare Bereden Wapens, onder leiding van dirigent Ritmeester Harold Lenssen geeft op vrijdag 3 juni om 20.00 uur een concert in het openluchttheater Brilmansdennen.

Het thema van het concert luidt: SALUUT! Een groet aan de veteranen.

Als soliste op vleugel en zang brengt de Fanfare Renee van Bavel mee.

Het concert wordt aan de Losserse gemeente aangeboden door Crescendo in verband met het 90-jarige jubileum. Gratis entree kaarten zijn te verkrijgen bij:

   VVV de Lutte
   VVV Losser
   Primera Marcel Losser
   Tabakszaak Japin Overdinkel

  Datum: 16-12-2015

  Kuierkrantie online

  Het Kuierkrantie van winter 2015 staat online. U kunt deze vinden onder download, aan de linkerkant van de pagina.

  Het bestuur wenst iedereen fijne feestdagen en een goed uiteinde. We hopen u te zien tijdens een van de festiviteiten in 2016 tijdens ons 90-jarige jubileumjaar.

  Datum: 10-09-2015

  Kuierkrantie zomer online

  Het nieuwe kuierkrantie is uit. U vindt deze onder download aan de linkerkant van de pagina.

  Datum: 01-06-2015

  Geslaagd duo-concert

  Zaterdag 30 mei was het voorjaarsconcert. Dit concert was een duo-concert met de bigband van de Euregiokapel onder leiding van Bennie Waanders. Er was geen thema.

  Het concert werd geopend door het harmonieorkest van Crescendo. Voor de blokfluitleerlingen was Recorder Rock ingestudeerd, de blokfluit speelde solo en het orkest de begeleiding. Na het orkest kwam de slagwerkgroep. Eerst lieten de leerlingen van de slagwerkgroep onder leiding van Wietse Knol horen wat zij geleerd hadden en speelden een stuk dat speciaal voor hen geschreven was. De leerlingen speelden vervolgens ook een nummer met de slagwerkgroep mee. Na de slagwerkgroep was het pauze, waarin de Vriendenkring de gebruikelijke verloting hield. Na de pauze vervolgde de bigband het programma. Zij brachten een gevarieerd programma en tevens een aantal nummers met zang.

  Daarna was er een korte onderbreking zodat de muzikanten van Crescendo zich bij hen kon voegen. Het concert werd afgesloten met 4 gezamenlijke nummers. Het laatste nummer was een mars, waarbij de slagwerkgroep ook mee deed.

  Datum: 14-05-2015

  Geslaagd jaarfeest

  Donderdag 14 mei hield Crescendo haar jaarfeest. 's Morgens om 9.00 uur verzamelden alle leden en donateurs met aanhang zich in het Ned. Herv. Verenigingsgebouw. De organisatie had voor een goed verzorgd ontbijt gezorgd. Harde broodjes, beschuitjes, gekookte eieren enz. Na het ontbijt vertrokken 3 groepen voor een fietstocht.

  Onderweg waren 3 stops, waarbij iedereen werd voorzien van een natje en een droogje. Ook waren er diverse activiteiten om punten te scoren, zoals touwtje springen, jongleren en raad zoveel mogelijk liedjes die door een van de groepsleden moest worden geneuried. Hier werd dan ook fanatiek aan mee gedaan.

  Tegen 15 uur waren alle groep weer terug in het verenigingsgebouw. Daar stond de barbecue al klaar. Na de barbacue werd de uitslag bekend gemaakt en ging groep 3 naar huis met de wisselbeker.

  Foto's volgen nog.  Datum: 28-06-2014

  Jeugd in Concert

  Vrijdag 27 juni was het Jeugd in Concert. Tijdens dit concert liet de jeugd van Crescendo horen wat zij geleerd hebben. Voor de blokfluitleerlingen was het concert de afsluiting van de cursus. Na het concert was er gelegenheid om instrumenten te proberen, hier werd dan ook flink gebruik van gemaakt. Foto's zijn te vinden in de galerij.

  Datum: 30-05-2014

  Geslaagd jaarfeest

  Op Hemelvaart, donderdag 29 mei, werd het jaarfeest gehouden. Dit jaar lag de organisati in handen van Stefanie Misana en Jan Leeuw.

  Om 9 uur verzamelde iedereen zich bij de Vereniging. Daar stond een ontbijtbuffet klaar. Helaas werkte het weer niet helemaal mee, maar dit werd handig opgelost door de organisatie. Een aantal spelonderdelen voor onderweg werden alvast binnen uitgevoerd.

  Er werden 3 groepen gevormd. Eerst stond er een wedstrijd "Spiekerpoepen" op het programma. Daarna een improvisatie opdracht waarbij je je zo snel mogelijk moest voorstellen met een naam, woonplaats en beroep die allen met dezelfde letter begonnen.

  Tegen 11 uur was het droog en ging de eerste groep op pad. Voor onderweg kreeg iedereen nog 2 opdrachten. Anagrammen waar muziekinstrumenten uit kwamen en tweelingwoorden. Onderweg waren 4 stops met wat te drinken en een hapje. Bij 2 stops waren nog een spelletje. Zo hoog mogelijk kaartenhuis bouwen en zoveel mogelijk fruit opnoemen.

  Na het fietsen werd de dag afgesloten in de vereniging met een barbeque en de prijsuitreiking. De wisselbeker ging dit jaar naar groep 1.

  Datum: 24-04-2014

  Website + Kuierkrantie online

  Onze website was helaas tijdelijk niet bijgewerkt wegens een storing waardoor het niet mogelijk was de site aan te passen. Dit heeft ook tot gevolg dat niet iedereen op tijd het Kuierkrantie heeft kunnen lezen. Bij deze hiervoor onze excuses. Inmiddels staat deze online en is te vinden onder download  Datum: 21-04-2014

  Traditionele 2e paasdag

  Helaas konden we geen rondgang maken, wegens te weinig marcherende muzikanten. Crescendo kent al jaren de traditie om op 2e paasdag te starten met een koraal voor de kerk, hierbij was onder andere de dominee aanwezig. Als alternatief voor de rondgang werd een concertje op de muziekkoepel gegeven. Nadien was er het ontbijt georaniseerd door de Vriendenkring. Daarna hield het JCC eieren zoeken voor de jeugd en werd de winaar van de kleurplatenwedstrijd bekend gemaakt.